Modløshed, tristhed

Modløshed, magtesløshed, afmagt... det er, når man har givet op.
Der er mange versioner af modløshed, men for de fleste ligger det tæt op af at være energiforladt, trist og udbrændt. Og derved; tæt op af S
tress og Depression
Det er derfor vigtigt at tage fat i tide – for jo nemmere er det at vende tilbage til overskudssituationen igen.


Er det psykisk? Skal man gøre noget ved det?
– og orker man det…
Om der skal gøres noget, det kommer an på, om du trods alt kan klare de vigtige hverdagssituationer: Kan du klare jobbet og familien?

Jeg lader lægen stille diagnoser – men har du sikret dig, at der ikke ligger noget fysisk bag følelsen, så lad os se på det sammen.

Ordene ’modløshed’, ’energiforladt’ og ’udbrændt’ er jo egentligt meget beskrivende for tilstanden. Modet til at handle er væk, energien har forladt én og ilden er brændt ud – usikkerhed, tomhed og asken, ligger tilbage, hvor der før var initiativ, engagement og energi.

 

Symptomer
Man behøver ikke nødvendigvis være deprimeret, når man føler sig modløs, magtesløs eller trist, men erfaringsmæssigt er der nogle kendetegn:

Du har gennem længere tid gabt over for meget. Du har overhørt både de indre- og ydre signaler - f.eks. hovedpine, maveproblemer, træthed, uvant klodsethed, humørsvingninger, glemsomhed, let til tåre og måske brugt "selvmedicinering” (som mad, slik, vin, øl, spiritus eller smertestillende piller). Du har, så at sige, ”brændt dit lys i begge ender”.

 

Typiske symptomer der kræver handling
Læg mærke til om du sover dårligt, ikke føler dig udhvilet selv om du har sovet mere end 8 timer. Måske kan du ikke falde i søvn før ud på morgenen, din appetit svinger og du bliver mere kort for hovedet over for dine omgivelser. Små ting kan irritere dig voldsomt og du har svært ved at slappe af.

Ovenstående resulterer normalt i, at andre begynder at vrisse af dig – og så starter den onde cirkel, hvor modløshed, opgivenhed, tristhed og udbrændthed kan føre til dét der er mere alvorligt.

 

Overskud – ja tak!

Når vi har overskud, kan vi klare uventede situationer og belastninger uden særlig besvær. Men har man det skidt med sig selv, kan problemerne opfattes som truende og uoverkommelige og medføre modløshed og handlingslammelse.

 

Behandling

Det første man skal gøre er at analysere situationen. Hvad kan der gøres, så noget ændrer sig?

Problemet er, at det næsten ikke er til at overkomme for den modløse. Hér kan en god terapeut hjælpe til at få sat af, få brudt og vendt retningen i spiralen.

En depression udvikle sig over tid, typisk 2-3 måneder, så det er vigtigt at forsøge at stoppe det så tidligt som muligt, fordi depressionen dermed bliver lettere at behandle.

Med samtale og/eller hypnoterapi kan du på en nænsom men effektiv måde, se på årsagen(årsagerne) til at modløsheden er indtrådt, få brudt mønstret og vendt spiralen. Med elementer fra coaching kan du få genskabt struktur og retning.

Du er meget velkommen til at kontakte mig på mail eller telefon, hvis du har behov for hjælp til at få ændret på situationen.

 

  • Terapi er ikke kun symptombehandling, men egentlig problemløsning. Samtidig sikres det, at du forebygger lignende problemer i fremtiden.
  • Hypnoterapi er en dybdegående behandlingsform, hvor du i trance kan bearbejde traumer og begrænsende overbevisninger fra sikker afstand.
  • Coaching er en velegnet og gennemprøvet teknik, til at få set på en problemstilling eller udfordring fra nye vinkler.

 

Du kan læse mere om samtale terapi og hypnoterapi eller coaching via knapperne i menubjælken øverst på siden.
Eller læse mere om beslægtede emner under 'Depression' eller 'Energitab / Træthed' .


Ring til mig eller send en mail

Du er altid velkommen til at kontakte mig, på enten mail eller telefon alle hverdage mellem 10.00 og 19.00.

Mail; tville@terapist.dk
Du er velkommen til at sende en mail. Jeg ser min mail dagligt på hverdage og vil besvare den så hurtigt som muligt.

Telefon; 25 33 12 58
Hvis du hører min telefonsvarer, skal du blot indtale dit navn og telefonnummer. Jeg aflytter den jævnligt og ringer tilbage til dig så hurtigt som muligt.

 

Med venlig hilsen

Tville