Teenagecoaching

Teenage coaching 

Forældre til teenagere husker godt hvor frustrerende det kan være, at være teenagere.
Der ud over er der kommet en bred erkendelse af, at der er en række temaer, som ens pre-teenager / teenager, ikke skal tumle med alene - og at man som forældre - netop fordi man er deres forældre - ikke selv kan få lov til at støtte op, som man helst ville.

At sende sin teenager til en coach, hverken kan eller må erstatte en god snak i famlien, men der er emner, som den unge kan have stort udbytte af at drøfte med en udenforstående voksen.
Typiske teenage temaer er uddybet nedenfor.

 

Forældrecoaching

Fra den store udbredelse som coachingbegrebet har i dag, ved mange, at der kan være hjælp at hente.

At man ikke nødvendigvis som forældre til "en teenager i selvsving" behøver at lade stå til, grave sig en skyttegrav, vente - og håbe på, at de når at bliver 20…". 

Som forældre kan man have utroligt stor gavn af en udenforstående sparringspartner, både af hensyn til én selv på det personlig plan, til forholdet til den unge - og ikke mindst, til at føle at man udfylder rollen som kompetent teenageforældrer.

Forældre til en teenager

Hvad er coaching


Form og priser


Teenage temaer

Der er temaer der hører aldren til, men der kan også opstå episoder som man synes vil være urigmeligt, at vende det blinde øjne til. Her tænker jeg på ting, der næppe går over af sig selv.

Det kan f.eks. være: skoletræthed, eksamensangst, mobning, generthed, rådvildhed (f.eks. hvis den unge ikke synes kemien passer med sin studievejleder eller føler sig nedgjort af en lærer). Dybe kærestesorger, forældres skilsmisse, tab og sorg (f.eks. dødsfald, skilsmisse), vrede og/eller bitterhed. *
Fobier der skader den unges sociale liv (vandskræk, forsamlinger, lukkede rum, hunde – eller andet, der er svært at undgå i hverdagen), nederlag, misbrug af rusmidler, at tackle forandringer, m.m.

Jeg har samlet en række beskrivelser at de oftest forekomne teenage / pre-teenage temaer her: Coaching Teenagere

 

NB!

  • Coaching er en velegnet og gennemprøvet teknik, til at få set på en problemstilling eller udfordring fra nye vinkler.
  • Terapi er ikke kun symptombehandling, men egentlig problemløsning. Samtidig sikres det, at du forebygger lignende problemer i fremtiden.
  • Hypnoterapi er en dybdegående behandlingsform, hvor du i trance kan bearbejde traumer og begrænsende overbevisninger fra sikker afstand.

 

Du kan læse mere om samtale terapi og hypnoterapi eller coaching via knapperne i menubjælken øverst på siden.

jeg ser frem til at hører fra dig

 

Med venlig hilsen

Tville